NIEUWS

Stoom centraal op Pumps & Valves Antwerpen

03-06-2024

Energik organiseerde op 21 maart 2024 een ontbijtseminar over stoom gedurende de beurs Pumps & Valves/Maintenance (Antwerpen) in samenwerking met organisator Easyfairs.

Dr.ir. Marnix Van Belleghem van Belgian Boiler Company NV hield een lezing over de elektrische stoomketel als duurzaam alternatief voor gasgestookte varianten.

Erik Van der Auwera, zelfstandig agent voor Blok Gouda, hield daarna een uiteenzetting over het belang van goed onderhouden en correct gemonteerde condenspotten, immers een van de grootste stoomlekken.

Elektrificatie van stoomproductie
Een opportuniteit tijdens de energietransitie!

15-05-2024

Het aanbod van groene elektriciteit wordt steeds groter. Het afstemmen van aanbod en vraag wordt meer en meer een uitdaging. Door flexibiliteit in te bouwen, onder andere in de stoomproductie, creëer je een win-winsituatie waarbij er meer groene stroom kan gebruikt worden tegen een aantrekkelijke prijs.

Tijdens deze studienamiddag wordt het Power-to-heat project toegelicht met de technische details én wordt uitgelegd hoe Alpro flexibiliteit integreert in de hun nutsvoorzieningen en zich hierdoor optimaal opstelt in de energiemarkt en flink wat kosten bespaart.
Dit project kadert onder andere in de doelstelling om tegen 2050, CO2-neutraliteit te bekomen.

ECLAIR KOELINSTALLATIE

25-04-2024

De Carrefour Group lanceerde het project “New Eclair” in het voorjaar van 2020. September 2021 startte de bouw van de 17.000 mhal en 1 jaar later in september 2022 werden de productielijnen in gebruik genomen. Het gebouw is aangepast aan de productiebehoeften.

Een duurzaam gebouw met warmteterugwinning en hightech koelinstallatie.

Uitreiking award Energy Manager of the Year 2023

06-02-2024

Op donderdag 1 februari 2024 werd de Energy Manager of the Year-award uitgereikt.
Dit event was dit jaar gekoppeld aan de viering van 40 jaar ENERGIK vzw.

Energik wil, in samenwerking met Howest Hogeschool en AP Hogeschool, de aandacht vestigen op de toekomstige professionals binnen de domeinen milieu en energie. Bedrijven, organisaties en hun energiemanagers worden in de spotlight gezet voor hun gerealiseerde projecten.

Viering 40 jaar ENERGIK
Uitreiking award Energy Manager of the Year
Voorstelling verkiezingsmemorandum

01-02-2024

Tijdens deze exclusieve avond werden volgende twee prijzen uitgereikt:

  1. Energy Manager of the Year voor de beste energiemanager uit het bedrijfsleven
  2. Junior Energy Manager of the Year voor de student energiemanagement met de beste bachelor proef
Deze uitreiking werd gekoppeld aan de viering van 40 jaar ENERGIK vzw.