ACTIVITEITEN - ARCHIEF

LUNCHCAUSERIE

Woensdag 8 maart 2023
Hof ter Imde te Meise

Corporate Power Purchase Agreement: een MUST voor duurzaam ondernemen!

De energieprijzen schommelen voortdurend en significant. CPPA laat een onderneming toe om de energieprijs die zij betaalt voor een langere periode vast te klikken én om volop en zichtbaar in te zetten op hernieuwbare energie.

Tijdens deze lunchcauserie wordt toegelicht wat een CPPA is.Deep Dive Webinar I: HAALBAARHEIDSMODULE

Donderdag 23 februari 2023
Webinar

COGEN Vlaanderen organiseert ook dit jaar drie Deep Dive Webinars waarin steeds één specifiek onderwerp tot in de kleinste details uitgediept wordt door een expert ter zake.
Tijdens dit webinar wordt de vernieuwde en geupdatete tool doorgelicht die COGEN Vlaanderen beschikbaar stelt aan zijn leden voor haalbaarheidsstudies en dimensionering van een WKK. De tool kreeg het afgelopen jaar een update en COGENS eigen energie expert Hans Vandersyppe neemt je graag mee in zijn verhaal over de tool.

KOELING OM GELD TE VERDIENEN EN UW DUURZAAMHEIDSAMBITIES TE REALISEREN!

Woensdag 25 januari 2023
Huis van de Bouw te Gent

Het aandeel van de kosten voor proceskoeling in de energiefactuur van bedrijven neemt spectaculair toe en de milieubelastende koelinstallaties worden stelselmatig teruggeschroefd.

Het KOEL-platform heeft als doel de state-of-the-art van koeling te schetsen, een aantal nieuwe ontwikkelingen voor te stellen, op te volgen en te implementeren.

STOOM UIT ZONNESTRALEN

Woensdag 18 januari 2023
Hof ten Damme te Kallo

Wat kan ik als bedrijf doen om in 2030 op een duurzame, en dus aardgas-onafhankelijke wijze, stoom of warmte aan te maken?

Het antwoord hierop is: investeren in nieuwe technologie. De vraag is echter in welke technologie men het best kan investeren.
Voor Energik / Stoomplatform zal 2023 volledig in het teken van deze vraagstelling staan.