ACTIVITEITEN - ARCHIEF

​Stoomtechniekdag - Stoomdag

Woensdag 16 november 2016
Huis van de Bouw in Zwijnaarde

Een nieuw concept, een nieuwe naam en nieuwe aandachtspunten. De ‘Stoomtechniekdag’ van ENERGIK zit dit jaar in een nieuw kleedje. Zo willen wij u een nog beter antwoord geven op al uw vragen over stoomtechnologie. Hoe maakt u uw stoominstallatie zuiniger en efficiënter? Via lezingen en een minibeurs helpen wij u een antwoord te vinden.

Lunchcauserie​

​25 OKTOBER 2016
Hof ter Imde in Imde-Meise

LIG JE NIET WAKKER VAN ENERGIE VOOR JE BEDRIJF? ONTERECHT!
Jochen De Smet, raadgever energie van Vlaams minister voor Energie Bart Tommelein, legt u tijdens de lunchcauserie van 25 oktober 2016 uit waarom het onterecht is.

Best Practices bij Stoomgebruik

26 mei 2016
Brouwerij Huyghe in Melle

Voorstelling van de brochure
"Best practices bij stoomgebruik"


Adres

Brouwerij Huyghe
Geraardsbergsesteenweg 4 B
9090 Melle​
Uur ontvangst: 16.30 u.
Uur aanvang: 17.00 u.

Algemene vergadering en bezoek aan diepe geothermieproject op balmatt site te mol

13 mei 2016
Balmatt site Lichtstraat in Mol

Europa en daarmee ook Vlaanderen, hebben duidelijke doelstellingen met betrekking tot hernieuw­bare energie. In de recente politieke discussies blijkt er weinig steun voor grootschalige biomassa en wenst de Vlaamse minister van Energie volop in te zetten op PV-panelen. Maar ook andere bronnen zullen noodzakelijk zijn, zeker als we verder kijken dan 2020.

Promotiedag Duurzame verlichting

Donderdag 12 mei 2016
Lamot Mechelen - Van Beethovenstraat 8-10 - 2800 Mechelen

We zitten middenin de led (r)evolutie. Een nieuwe vorm van lichtontwerp heeft zijn intrede gemaakt. Nieuwe inzichten rond extra intelligentie en visueel comfort door innovatieve verlichtingssystemen komen op ons af. Dankzij de alomtegenwoordigheid van kunstlicht, zowel in gebouwen als in de publieke ruimte, kan deze ‘Verlichting 2.0’ de basis vormen voor een snelle digitale transitie. We zijn binnenkort dus misschien met zijn allen verbonden door licht.

De Klimaattop van Parijs

Donderdag 25 februari 2016
Huis van de Toekomst in Vilvoorde

Met als sprekers: Ivo Belet - Europees Parlementslid, Els Brouwers - Hoofd Energie & Klimaat en Karel Debeuf - Raadgever Klimaat, Lucht en Hinder
Uur ontvangst: 16.00 uur
Uur aanvang: 16.30 uur