​Hoeveel kost een zonneboiler?

07-10-2018
De prijs van een zonneboilerinstallatie (die bestaat uit een opslagvat en een aantal thermische zonnecollectoren op het dak) hangt uiteraard af van het merk zonneboiler dat je koopt of ook wel van de installateur die je zonneboiler plaatst, maar een goede richtprijs voor een complete zonneboilerinstallatie is 1.000 euro per m² zonnecollectoren, inclusief plaatsing.
Als je weet dat voor een gemiddeld gezin 5 m² zonnecollectoren doorgaans volstaan om optimaal te kunnen profiteren van de gratis energie van de zon om daarmee sanitair warm water te produceren, spreken we dus van 5.000 euro, de aftrek van de premies voor een zonneboilerinstallatie bij een renovatie niet ingecalculeerd. Al bespreek je dit best met je installateur. Want naast de oppervlakte van de zonnecollectoren op je dak is eveneens de oriëntatie van de zonnecollectoren en hun hellingshoek van doorslaggevend belang voor een optimaal rendement. Ook de capaciteit van het voorraadvat speelt een belangrijke rol.

infozonneboilerbe_orig

Over www.InfoZonneBoiler.be en Belsolar

De sectorassociatie Belsolar is in 1998 opgestart als federatie van leveranciers van systemen op zonne-energie. De leden van Belsolar zijn gespecialiseerd in systemen voor actieve thermische zonne-energie of zonneboilers. Sinds 2010 maakt Belsolar deel uit van ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken van België, die al sinds 1973 actief is op de verwarmingsmarkt. De leden van Belsolar zijn leveranciers die systemen of onderdelen voor thermische zonne-energie leveren of verdelen. Belsolar wil informatie verstrekken over de mogelijkheden van thermische zonne-energie en als vertegenwoordiger van deze sector actief samenwerken met de overheid, architecten, installateurs, sociale bouwmaatschappijen, energiedistributiebedrijven... Kortom: met alle partners die de toepassing van thermische zonne-energie willen bevorderen en ondersteunen.
De website www.InfoZonneBoiler.be is het objectieve infoplatform van sectorassociatie Belsolar dat een concreet en niet-merkgebonden antwoord geeft op vragen van particulieren en professionelen over zonneboilers.